Servicecenter

Specialister på industriell service

ProSeals servicecenter i Karlstad är Certifierat av Chesterton för att utföra renoveringar av deras produkter.
Vid vår enhet i Gävle utför vi servicearbeten med tätningar, pumpar, växellådor m.m.
Vi har många års erfarenhet, know-how och rutin av industriell service.

Egen verkstad

Vi utför renoveringar och uppgraderingar:

-Kompletta renoveringar av pumpar, omrörare, växellådor
-Mekaniska axeltätningar inklusive läppning
-Cylinderrenoveringar
-Renoveringar av hydrauliska och pneumatiska komponenter

Vårt serviceteam

Vi har sex stycken fullt utrustade verkstadsbussar för att på kundens anläggningar utföra underhålls- och servicearbeten som t.ex

-Demontering och montage av maskinutrustning
-Pumpreparationer
-Tätningsbyten
-Ompackningar
-Lagermontage
-Laseruppriktning efter utfört arbete
-Underhåll och service av hydraulikutrustning
-Flödesmätning
-Oljerening
-Översyn av remtransmissioner
-Installation av kompensatorer för rör och kanaler

Med Chestertons tätningsprodukter erbjuder vi ett brett urval med säkra och väl utprovade funktioner.

Industriservice

TÄTNINGSRENOVERING

I vår kompletta serviceverkstad renoverar vi mekaniska tätningar av alla på marknaden förekommande fabrikat.

LÄPPNING

Med våra läppningsmaskiner har vi en mycket stor kapacitet och kan utan problem uppfylla marknadens behov.

PROVTRYCKSMASKIN

ProSeal har utvecklat ett instrument för att kunna kontrollmäta den mekaniska patrontätningen och vi kan mäta både över- och undertryck. Mätningarna görs för att ytterligare säkerställa kvaliteten på våra renoveringar.

UPPRIKTNING

Vi utför uppriktning av pumpar, växellådor, elmotorer, remtransmissioner och all annan utrustning som är i behov av parallellitet. Vi har också möjlighet att utföra fältuppriktningar med kort varsel. Kontakta oss för mer information.

SERVICETEKNIKER

Våra servicetekniker utför underhåll och reparationer på tätningsapplikationer hos våra kunder. Våra tekniker har lång erfarenhet av renovering av pumpar, omrörare och annan roterande utrustning gällande mekaniska tätningar, boxpackning, rullningslagerteknik och lagerskydd.

I vår service finns även ett program där våra tekniker besöker kunderna för att utföra underhållsarbete. Ett regelbundet och schemalagt underhåll sparar mycket pengar. Allt arbete dokumenteras och presenteras löpande för kunden.

CYLINDERRENOVERING

I vår hydraulbänk kan vi ta emot cylindrar med slaglängd upp till 6000 mm.

Här görs översyn, åtgärder och uppgraderingar för att motverka eventuella skador på stänger och rör. Nya tätningar och styrband i rätt material för applikationen blir rätt monterade och provtryckta före leverans.

REMTRANSMISSIONER

ProSeal arbetar även med att besikta, kontrollera, beräkna och montera remtransmissioner.

Med rätt uppspända, uppriktade remmar och med kontroll av slitage i remskivor kan stora pengar sparas och riskt för driftstopp minimeras.

KOMPENSATORER

Våra servicetekniker har stor vana av att montera kompensatorer för rör och kanaler. Stålkompensatorer i t.ex. fjärrvärme- och energiverk, vävkompensatorer i rökgaskanaler och gummikompensatorer i rörsystem för vätskor och torra media. Utifrån ritningsunderlag eller uppmätning av utrustning, media och temperatur, tar vi fram rätt kompensator i rätt material för applikationen.

SKÄRMASKIN

Att snabbt kunna tillverka packningar är guld värt. Här producerar vi våra lagerförda standardpackningar och alla mer eller mindre tänkbara och kundspecifika varianter utifrån ritningsunderlag. Fiber-, grafit- och PTFE-material finns alltid i lager för snabb tillverkning. Förutom detta kan vi skära i gummi och andra mjuka material upp till 25 mm tjocklek.

KOMPOSITBELÄGGNING

Vid vårt servicecenter i Gävle utför vi även beläggningsarbeten med Chesterton ARC-kompositprodukter.

I programmet ingår en mängd olika produkter för mot slitage, korrosion, erosion och kemikalieangrepp på metall och betong.Våra duktiga beläggningstekniker har rutin och mångårig erfarenhet från hundratals applikationer och utförda arbeten. De har kunskapen hur att arbeta med produkterna och vet att göra rätt produktval för jobbet i fråga.